SPEKTAKELMUSICAL 40-45 KOMT NAAR NEDERLAND

“De spektakelmusical 40-45 komt naar Nederland. Producent Studio 100 gaat een grootschalige en grensverleggende productie presenteren. Om deze gigantische productie te kunnen huisvesten wordt speciaal voor deze voorstelling een theater gebouwd. 40-45, over de dunne grens tussen goed en fout, is in België een waanzinnig succes: er zijn daar inmiddels ruim 750.000 kaarten verkocht. Dit maakt de productie tot de meest succesvolle Vlaamse musical ooit! Voor de Nederlandse versie wordt het script aangepast, dat zich afspeelt in de jaren dat Nederland gebukt ging onder de bezetting van de Duitsers.

Gert Verhulst, topman Studio 100: “Na het overdonderend succes in België, ben ik bijzonder fier dat we de spektakelmusical 40-45 naar Nederland kunnen brengen. Op alle vlakken gaan we met deze bijzondere voorstelling nog een stapje verder. Het technisch concept van 40-45, inclusief rijdende tribunes en hoofdtelefoons, is een absolute wereldprimeur. We zijn dan ook uitermate enthousiast om deze buitengewone theaterervaring ook in Nederland los te laten op het publiek.

Hans Bourlon, topman Studio 100: “Ik ben heel blij dat we deze bijzondere productie voor de eerste keer ook buiten onze eigen landsgrenzen kunnen laten zien. De komende maanden gaan we opnieuw intensief en creatief zaaien om deze prestigieuze, spectaculaire voorstelling ook in Nederland te kunnen oogsten.

Studio100 is met gemeentes op zoek naar de ideale locatie voor het tijdelijke theater. De verwachting is dat die plek voor de zomer wordt gevonden. Dan wordt ook duidelijk wanneer 40-45 precies te zien zal zijn. Nadere gegevens hierover worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.

40-45: Het verhaal

Aan het begin van de twintigste eeuw. Twee broers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest en grijpen de kansen die het leven hun biedt. Niets lijkt de familieband te kunnen breken, totdat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. De oorlog dwingt de broers keuzes te maken die hun broederliefde overstijgen.

40-45: Het theater

De spektakelmusical 40-45 biedt het publiek behalve een aangrijpend verhaal en meeslepende muziek ook een bijzondere theatrale ervaring. In het speciaal gebouwde theater wordt gebruikt gemaakt van rijdende tribunes, waardoor het perspectief van de theaterbezoeker keer op keer verandert en waardoor de bezoekers letterlijk het verhaal worden ingezogen.